Storitve

Glede na to, da med ljudmi še vedno velja prepričanje, da se pes očisti sam (do neke mere to tudi drži), je potrebno povedati, da je psu zelo priporočljivo ponuditi tudi dodatno nego. Za vas smo pripravili nekaj napotkov, ki bodo ljubiteljem psov prišli zelo prav.

Vsak ljubitelj psa mora pred nakupom le-tega najprej DOBRO RAZMISLITI, če je pripravljen ljubljenčku nuditi vse, kar potrebuje. Osnova so seveda vsakodnevni sprehodi, redni obiski veterinarja, zdrava prehrana, zelo pomembna za psa (pa tudi gospodarja) pa je tudi pasja šola, saj bosta le tako pes in njegov gospodar živela v sožitju. Pa poglejmo, kaj sodi med redno nego:

KOPANJE: Dandanes več ne drži trditev, da psa ne smemo redno kopati (seveda še vedno ne vsak dan), potrebno pa je uporabiti šampon in balzam, ki je primeren koži, dlaki in tudi pasmi psa. S primerno kozmetiko namreč ne uničimo naravno kislost kože. Pred in po kopanju moramo odstraniti vso odmrlo dlako in izkrtačiti podlanko. Ravno tako je zelo pomembno, da odstranimo vse vozle, nastale ob koži, saj lahko drugače pride do vnetja kože in tudi do smradu na teh predelih.

NEGA UŠES: V ušesnem kanalu je potrebno populiti dlačice (neboleče) in z emulzijo ter blazinico očistiti ušesno školjko in kanal, saj s tem omogočimo boljši pretok zraka. Pri psih, ki imajo povešena ušesa, odstranimo več dlake okoli kanala, saj s tem preprečimo pretirano vlažnost ušesa in preprečimo razvoj bakterij.

NEGA OKOLI OČI: V notranjem očesnem kotu iz solz in umazanije nastanejo izcedki, lahko celo kraste, zato je potrebno z emulzijo to odstraniti. Prav tako lahko z emulzijo odstranimo obarvanost dlake okoli oči, ki nastane zaradi izcedkov.

GENITALIJE: Mesta okoli intimnih predelov je priporočljivo obstriči krajše, saj s tem preprečimo nabiranje urina, blata, sperme. Tako tudi preprečimo vnetja in omogočimo tem predelom, da niso pretirano vlažni.

PARANALNE ŽLEZE: Nahajajo se na obeh straneh zadnjika. V primeru, da jih organizem psa ne more prazniti sam, moramo to storiti mi. S tem pri vašemu ljubljenčku preprečimo vnetje, postopek pa je za kužata popolnoma neboleč.

KRAJŠANJE KREMPLJEV: Kremplje je potrebno redno krajšati, saj s tem kuža pridobi zdravo strukturo tačk. Dolgi in zanemarjeni kremplji so lahko nevarni in psu povzročajo bolečino in poškodbe. Po striženju krempljev moramo pri psu preveriti tudi blazinice. V času hude vročine ali pa mraza, so le-te namreč velikokrat poškodovane, razpokane. Da preprečimo krvavitve, okužbe in ostale poškodbe, jih moramo mazati s kremo, ki blazinicam povrne vlažnost, jih razkuži in prepreči nastanek poškodb.

 

Naročite vašega kužka v Pasji salon Ajša …